Uslovi korišćenja

PODACI O TRGOVCU

  • Naziv: Manual Radionica Za Izradu Predmeta Od Kože Tradicionalnim Metodama i Trgovinu (Manual s.z.t.r.)
  • Adresa: Zmaj Jovina 18
  • Delatnost i šifra delatnosti: 1512 proizvodnja
  • Matični broj: 50392384
  • PIB: 102176125
  • Web adresa: https://themanualco.com/
  • Kontakt telefon: 063/502-666
  • Kontakt e-mail: sales@manual.rs

OPŠTI USLOVI

Opšti uslovi poslovanja Manual Internet prodavnice utvrđeni su uslovima kupovine i prodaje proizvoda, koje realizuje Manual radionica za izradu predmeta od kože tradicionalnim metodama i trgovinu, Novi Sad (u daljem tekstu:“Prodavac”). Opšti uslovi poslovanja Internet prodavnice definisani su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Internet prodavnica je informacioni sistem namenjen predstavljanju i prodaji proizvoda potrošačima. Njime upravlja Manual radionica za izradu predemta od kože tradicionalnim metodama i trgovinu. Korisnik je osoba koja koristi navedeni sistem, odnosno potrošač u Internet prodavnici. Opšti uslovi poslovanja definišu delatnost Internet prodavnice, korisnike prava i poslovni odnos između prodavca i potrošača.

SIGURNOST I ZAŠTITA LIČNIH PODATAKA

U ime The Manual Co. obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni [ime prodajnog mesta] (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu. Manual Internet prodavnica je osigurana najmodernijim SSL sigurnosnim sertifikatom koji brine da je celokupna konekcija između prodavca i kupca osigurana enkripcijom. Osiguravajući da svi podaci u okviru ove konekcije budu sigurni i privatni, SSL enkripcija sprečava hakere od krađe privatnih informacija kupaca, kao što su brojevi kreditnih kartica, imena i adrese. Prodavac obezbeđuje sigurnost i zaštitu od zloupotrebe ličnih podataka. Svi podaci o potrošačima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Kurirska služba DExpress koja vrši dostavu kupljene robe ima mogućnost pristupa podacima potrebnim za izvršenje ugovorenog posla, ime, prezime, adresu i broj telefona potrošača. Potrošač je odgovoran za pristup svom sistemu i zaštitu svojih korisničkih informacija i lozinke. Takođe, Potrošač garantuje za tačnost i istinitost svih informacija poslatih Prodavcu. Prodavac se obavezuje da trajno zaštiti lične podatke potrošača u skladu sa propisima. Navedeni podaci će se koristiti isključivo za slanje informativnog materijala, ponuda, faktura i drugih potrebnih sredstava komunikacije. Potrošač daje saglasnost Prodavcu da ga obaveštava o svojim novim ponudama, akcijama i sniženjima na broj telefona i e-mail adresu. Potrošač u svakom trenutku, slanjem zahteva u pisanoj ili elektronskoj formi, može povući svoju saglasnost posle čega neće dobijati pomenuta obaveštenja.

NAČIN PLAĆANJA

Potrošač robu plaća pouzećem kuriru DExpress-a ili platnim karticama isključivo u dinarskoj vrednosti Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

ROK I NAČIN ISPORUKE

Rok isporuke

Rok isporuke teče od prvog narednog radnog dana posle narudžbine. Za robu kupljenu preko internet prodavnice rok isporuke je do 5 (pet) dana od dana prijema porudžbine od strane potrošača.

Način isporuke

Prodavac se obavezuje da kupljenu robu isporuči Potrošaču na sledeći način: Slanjem robe preko kurirske službe DExpress, pri čemu troškove isporuke snosi Prodavac. Kuriri DExpress (eksterna firma koja vrši dostavu robe za nas), pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu do 19h svakog radnog dana. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen (otvoren), odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite. Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu. Porudžbina primljena radnim danima do 14h, biće isporučena na naznačenu adresu narednog dana do 19h. Kurir pokušava svaku pošiljku da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, da Vas pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbenice i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, kurir Vam ostavlja „Izveštaj o prispeću pošiljke“ sa podacima gde i kada možete preuzeti neisporučenu pošiljku (najbliža isporučna pošta). Rok čuvanja pošiljke je 5 radnih dana ne računajući dan prijema i otpreme pošiljke. Ležarina se ne naplaćuje. Po eventualnom povratu pošiljke do nas kontkatiraćemo Vas kako bi ustanovili razlog neuručenja i dogovoriti se o ponovnom slanju. Isporuka robe se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije, osim na teritoriji AP Kosovo i Metohija. Ukoliko želite da vam pošiljku pošaljemo van teritorije Republike Srbije, molimo vas da nas kontaktirate putem četa.

CENE U MANUAL INTERNET PRODAVNICI

Sve cene su iskazane u dinarima sa uključenim PDV-om i nema skrivenih troškova. Prodavac zadržava pravo izmene cena, ako nije drugačije navedeno (u slučaju akcija i specijalnih popusta). Cene važe u trenutku kreiranja porudžbine i imaju dejstvo i validnost i za naredni period. Navedene cene važe samo za kupovinu u Internet prodavnici i mogu da se razlikuju od cena u maloprodajnim objektima Prodavca.

POVRAĆAJ SREDSTAVA

Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana od trenutka kada roba dospe u državinu potrošača, odnosno trećeg lica koje je odredio potrošač, a koje nije prevoznik, bez navođenja razloga i dodatnih troškova (u daljem tekstu: odustanak od ugovora). Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora izjavom koju može dati na posebnom obrascu za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija ili na drugi nedvosmislen način (u daljem tekstu: obrazac za odustanak). U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, The Manual Co. je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice. Potrošač je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koju vraća, a koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.

PRIMEDBE I REKLAMACIJE

Žalbe, reklamacije i primedbe potrošači nam mogu dostaviti na sledeće načine: 1. Putem četa na našoj on-line prodavnici 2. Na broj telefona 063/502-666 u periodu od 08-16h svakog radnog dana 2. Putem email adrese sales@manual.rs Prodavac je u obavezi da najkasnije u roku od osam dana od dana podnošenja reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovori potrošaču na izjavljenu reklamaciju, dok je u slučaju prihvatanja reklamacije u obavezi da po reklamacionom zahtevu potrošača postupi u ugovorenom primerenom roku kako je isti definisan u samom Zahtevu za reklamaciju, a koji ne može biti duži od 15 dana od podnošenja reklamacije. Prodavac će učiniti sve što je u njegovoj moći u cilju sporazumnog rešenja svih sporova. U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, The Manual Co je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.
Obrazac za odustanak od ugovora možete preuzeti OVDE.

ZAVRŠNE ODREDBE

Isporučilac zadržava pravo da može menjati ove uslove bez prethodnog obaveštavanja svojih potrošača. Svaki potrošač prilikom naručivanja proizvoda može proveriti trenutno važeće uslove.

AUTORSKA PRAVA

Sav materijal na ovom sajtu, uključujući tekst, članke, citate, slike, video snimke, ilustracije i ostali materijal je zaštićen Zakonom o autorskim pravima. Neovlašćeno kopiranje, reprodukcija, objavljivanje u medijima ili na Internetu, ili bilo kakav drugi vid umnožavanja su zabranjeni..

BESPLATNA DOSTAVA

Dostava je besplatna, DExpress kurirskom službom.