The Manual Co. torbe u novoj kampanji na ulicama Milana

Kada kažemo Milano, pomislimo na Piazza dell Duomo, golubove, prometne ulice, espreso i picu. Sećamo se i svih velikih umetnika, kao što su Mikelanđelo, Leonardo da Vinči, Enriko Karuzo i Đorđo Armani… Zamišljamo ih kako su živeli i stvarali svoju umetnost u ovom fantastičnom gradu. Ali Milano nema samo impresivnu istoriju. Ovaj grad je moderan i živahan, i u njemu se okupljaju dizajneri, influenseri i kupci iz celog sveta da dožive specifičnu energiju ovog mesta i vide najnovije trendove kroz sočiva italijanskih kreativnih direktora.

The Manual Co team ide u Milano

Mnogo je razloga zašto se ljudi zaljubljuju u ovaj grad. Za nas je to bila radna atmosfera, italijanska energija i strast u savršenom skladu sa starom arhitekturom i modom. Znate već da mi volimo tu mešavinu tradicionalnog i modernog. Zato, kada se rodila ideja o putovanju u Milano, nismo dvaput razmišljali; spakovali smo kožne torbe i uputili se na aerodrom.

Nedelja mode u Milanu

Uspeli smo da stignemo tačno na vreme za nedelju mode u Milanu. Lepi ljudi, lepa odeća i svi najneverovatniji italijanski brendovi su bili tamo. Mogli ste da osetite uzbuđenje, miris espresa i žurbu svuda. Videli smo sjajne modne saradnje, inventivnost ulične mode, kao i puno uzbudljivih vintidž komada koji su naša česta inspiracija. Kada smo ostavili po strani sve što se dešavalo na pisti, bekstejdžu i ispred modnih mesta, ugledali smo prave Italijanke. One su jurile u štiklama, pile kafu s nogu, obučene u svoje duge jesenje kapute i potpuno nas omađijale. To su bile žene koje su nas najviše inspirisale. Prave poslovne žene koje vole praktične, ali moderne detalje u svojim ormarima. Za takve žene mi kreiramo našu kožnu galanteriju.

Manual Co. Torbe na ulicama Milana

U novoj kampanji koja je snimljena u samom centru grada, pokušali smo da opipamo puls ove modne prestonice i dočaramo vam takve žene. Manekenke su nosile modele koji su dobro poznati na domaćem tržištu, ali je bio potreban dodatni vau efekat. To je bila koža od vegetabila. Ovakva koža se danas zaista retko koristi, ali ona ima onaj specifičan miris kože kao i veoma specifična svojstva. Ona je najbolja za proizvodnju torbi jer dozvoljava koži da napravi zanimljivu patinu po svojoj površini koja torbe čini još lepšim kako vreme prolazi. Iako je izuzetno retko da se torbe izrade od ovakve kože, ove godine smo odlučili da se opredelimo upravo za taj princip izrade. Kao i svaki kožni aksesoar, i ove torbe se vremenom mogu malo promeniti zbog uslova u kojima ih čuvamo. Mogu malo potamniti ako ih držite na direktnoj sunčevoj svetlosti, a mogu se i razlikovati na mestima na kojima ih držite i često dodirujete. One imaju više voska i više ulja, i pamte dodire ruku. Na ovaj način, svaka torba je u stalnom procesu promene, i postaje originalnija i ličnija što je duže imate. Ovo je naš način da naše torbe još više približimo našim kupcima, jer su naše torbe više od modnih dodataka. Oni su nasleđe koje ostaje u porodici, i čija vrednost raste kako godine prolaze.

Kako nositi torbe The Manual Co.?

Postoje različite prilike kada svoju odeću možete upotpuniti klasičnom i modernom torbom iz The Manual Co. kolekcije. Možete birati veće torbe danima kada je lista obaveza preduga. Na taj način možete držati sve stvari koje su vam potrebne pored sebe i izgledati kao da je sve na svom mestu. Drugi, i zabavniji način je da odaberete torbu geometrijskog oblika koja će upotpuniti vaš kaput i koju možete koristiti kada idete na kafu sa prijateljima. Postoji i opcija da ih uparite sa farmerkama i provedite kvalitetno vreme sami u tržnom centru. Jednostavnost i nekoliko detalja, kao što su geometrijska torba i crveni ruž, mnogo će pomoći da brzo budete spremne za izlazak iz kuće. U nastavku možete pogledati fotografije naše nove kolekcije iz Milana. Čekamo da čujemo Vaše utiske. Fotograf: Marija Andrić Modeli: Katarina Djukić i Lana Aleksić