manual muske i zenske kozne torbe

„The Manual Co“

Manual je kao zantska radionica za izradu predmeta od kože, osnovan sada daleke 1985. godine u Novom Sadu, gde se i danas nalazi sedište kompanije i proizvodnja. Trenutno u proizvodnji imamo oko 50 vrhunski obučenih i iskusnih majstora svog zanata, a firma ukupno broji nešto preko 120 zaposlenih. Pored dizajniranja svojih proizvoda od kože, aktivno učestvujemo i u dizajniranju grafike koja prati artikle, tu pre svega mislimo na ambalažu tipa kutija, kesa, etiketa, deklaracija, i sl. Osim što dizajniramo muške i ženske kožne torbe, kao i aksesoare, dizajniramo takođe i naše maloprodajne poslovne prostore kojih trenutno imamo šest. Dva se nalaze u Novom Sadu u strogom centru grada, i četiri u Beogradu, a u njima možete videti naš kompletan proizvodni program. Ujedno kreiramo i sve marketinške kampanje koje prate našu tradicionalnu zanatsku radionicu u vidu bilborda i raznih profesionalnih audio i video zapisa.

Ručno Rađeni Proizvodi

Slobodni smo da kažemo da smo specijalsti za izradu predmeta od kože koja je u našem slučaju u potpunosti vegetabilno prerađena. Naše mašine, obučenost ljudi i sam dizajn izvlače iz ovakvih koža zaista potpuni maksimum. Pored savremenog pristupa u dizajniranju, skloni smo i zaljubljeni u tradiciju, tako da inspiraciju za naš dizajn obilato nalazimo u prošlom i pretprošlom stoleću. Mislimo da je ovaj period dokazan kao najharizmatičniji period u ljudskoj istoriji, sa obiljem novotarija i pronalazaka, što tokom industrijske revolucije, što u nama zanimljivijem modnom svetu. Upravo taj period dao je sve elemente u dizajnu koje i današnji moderni svet koristi. Za Manual kožne torbe naši kupci kažu da su mala umetnička dela. Hvala im na tome...

manual muske i zenske kozne torbe
manual muske i zenske kozne torbe

Manual Muzej

Manual muzej zaboravljenih umetnosti je nastao kao plod decenijskog istraživanja, strpljivog prikupljanja i zaštite artefakata starih i umetničkih zanata. Na samom početku prikupljeni predmeti služili su kao savršena inspiracija našem dizajnerskom timu, ali i kao dekoracija naših prepoznatljivih prodavnica, gradeći pri tome jedinstven i prepoznatljiv vizuelni izgled Manualove manufakture. Vremenom, broj prikupljenih predmeta narasta i danas prevazilazi neverovatnih 200.000 predmeta. Obilje materijala uslovilo je prerastanje kolekcije u specifičan muzej sa neobičnim zbirkama i kao takav jednistven je u ovom delu Evrope i šire. Tako su nastale jedinstvene zbirke ambalaže i reklamnog materijala, električnih instrumenata, pa sve do kompletnih enterijera i zanatskih radionica sa inventarom. Svoje mesto ovde su našli razni, neobični i bizarni predmeti, okupljeni u jednu zbirku jedinstvenih efemerija na ovim prostorima. Danas M.F.A.M. deluje štiteći preko deset starih zanata, čuvajući predmete iz prošlih vremena i uspostavljajući uzbudljiv dijalog između nekadašnjeg i budućeg.