Bauhaus Stil: Nova Kolekcija Manual Kožnih Ženskih Torbi

Iz sezone u sezonu, torba kao aksesoar zauzima centralnu ulogu, te ne čudi što velike modne kuće svu svoju kreativnost fokusiraju na izradi savršene torbe za određeni modni momenat. Naš brend veruje u trajne vrednosti koje ne podilaze trendovima, jer koristi pri izradi materijale koji vremenom zadržavaju svoju upotrebnu i estetsku vrednost ukoliko pravilno brinete o njima. Ove jeseni, želja nam je bila da odemo korak dalje u inovativnosti, i stvorimo torbe koje će biti zaista posebne, ali istovremeno i veoma upotrebljive, baš kao što je to bio slučaj sa svakim dizajnom inspirisanim Bauhaus stilom. Ukoliko ostanete da pročitate tekst do kraja, saznaćete zašto nam je upravo Bauhaus bio glavna inspiracija, kako izgledaju novi modeli, i kako da ih kombinujete uz svoj stil.

Šta je bauhaus stil?

 Filozofija Bauhausa je početkom prošlog veka definisala nove estetske ideale i u fokus stavila jednostavnost, upotrebljivost i funkciju. Ono što ovaj umetnički pokret izdvojilo bio je upravo pristup i jedinstven način na koji su poštovaoci Bauhausa baratali formama i bojama. U slobodnom prevodu sa nemačkog - Bauhaus znači izgradnja kuća, a u umetničkom smislu, ovaj pravac značio je građenje potpuno novog sveta linija i boja i oblika koji su kombinovani kao nikada do tad. Današnji minimalistički, i skandinavski stil u dizajnu vuku snažne korene iz bauhaus estetike, i čine da prvoklasan dizajn postane pristupačan svima. Upravo zbog toga, bauhaus dizajn je danas u svakoj pori savremenog čoveka, i nekada je samo potrebno da se malo odmaknemo kako bi smo nakon upoznavanja sa principima ove estetike utvrdili koji to predmeti iz naše svakodnevice imaju dizajn inspirisan bauhausom. Od nameštaja, preko arhitekture i tipografije, inicijalne idejei bauhausa danas se polako vraćaju i na modnu scenu sa sve popularnijom estetikom skandinavskog minimalizma. Pogledajte u narednim redovima kako je naš brend protumačio, i za inspiraciju iskoristio upravo tu estetiku.

 

Inspirisana olimpijskim pristenjem: Ovalna Manual kožna torba

 Iako se za bauhaus vezuju oštre linije, kada posmatrate arhitekturu, nameštaj ili pak fontove inspirisane ovom estetikom uočićete da se svaka linija nadovezuje na svoju ovalnu formu. Pored snažne inspiracije umetničkim pokretom, naš kreativni tim je na umu imao i olimpijske prstenove, pa tako ova torba najbolje prikazuje upravo taj kreativni proces.
Model: 56167


Ovalna drška na ovalnoj torbi čine ovaj model jedinstvenim na domaćem tržištu, te smo sigurni da nećete pogrešiti ukoliko upravo nju odaberete ove jeseni. Ukoliko se odlučite da je kupite online, bitno je da znate da postoji cibzar od visokopoliranog nikla, koji ide do polovine torbe, kako biste je lakše otvarali.U torbi postoji postava, i dolazi sa dodatnim dužim kaišem, koji možete koristiti kada ne želite da držite torbu u ruci. Isto tako, bitno je i da imate na umu da je za svaku online porudžbinu, dostava besplatna.

 

Najekscentričnija u kolekciji:Trouglasta Manual kožna torba

Najekscentričnija u Bauhaus kolekciji svakako je trouglasta torba sa ovalnom drškom na kojoj je baš kao i na svakoj torbi u ovoj kolekciji utisnut logo The Manual Co. Svaka od torbi iz ove kolekcije dolazi u bojama karakterističnim za jesen, te se možete odlučiti za bordo, oker, zelenu, crnu ili ljubičastu nijansu. Naš savet je da kada već birate torbu sa specifičnim oblikom, svakako odaberete i specifičnu boju poput crvene zelene i ljubičaste, jer ova torba ne zaslužuje da ne bude u prvom planu.

 Model: 56166

Nova trendseterka: Pravougaona Manual kožna torba

Kada smo pisali u prethodnom tekstu, o najzanimljvijijim jesenjim trendovima, pomenuli smo da mala crna torba ne izlazi i dalje sa ulica modnih metropola. Posebnu pažnju svih modnih entuzijasta privlače upravo ovakve crne torbe, koje imaju ručke kao ni jedna druga torba. Ovaj oblik će biti prilično interesantan ženama koje uživaju u minimalističkoj estetici, a osim u crnoj, ovu torbu možete pronaći na našem sajtu u sivoj i crvenoj boji. Savetujemo vam da ukoliko želite da pronađete ovu torbu u nekoj drugoj nijansi, posetite naše prodajne objekte u Novom Sadu i Beogradu.

 Model: 56136

Dominantan retro momenat: Trapez Manual kožna torba

Osnovom ove torbe dominira stilizovana forma trapeza, pa ova torba podseća na retro torbe naših baka koje su im se savršeno uklapale uz suknje A kroja. Zbog toga je ovaj model nešto što preporučujemo svim damama zaljubljenim u vintidž torbe, ali i onima koji gaje nešto romantičniji stil. Baš kao i sve torbe iz ove kolekcije, i ova torba pored ovalne drške sa našim logoom, dolazi uz tanki kaiš koji će omogućiti da je nosite i preko ramena. Možete li već da se zamislite sa njom uz vas, dok drugom rukom mašete gondolijeru da vas provoza Venecijom? Mi smo u mislima već tamo.

 Model: 56164

Omaž Berlinu: Pravougaona Manual kožna torba

Kada smo već kod destinacija koje su našem kreativnom timu bile inspirativne, onda ne smemo izostaviti Berlin kao polaznu tačku svega. Ova torba je bauhaus u svojoj esenciji, dovoljno drugačija od drugih zbog svoje dužine, a opet neverovatno praktična, baš kao što su pre svega sto godina tvorci Bauhaus estetike i zamišljali produkte koji će nastati širenjem njihovih ideja. U njoj imate dovoljno mesta za manual novčanik, telefon, pa čak i rokovnik, te je savršen izbor za žene koje žele da unesu dozu ekstravagancije u svoj poslovni stil. Verujemo da nećete pogrešiti ako se odlučite upravo za ovaj model.

 Model: 56165

Kako se vama dopada? Za kraj, želimo da čujemo vaše utiske. Kako vam se dopada celokupna kolekcija, i koja bi bila vaš izbor? Ostavite nam komentar ispod teksta, ili nam pišite na društvenim mrežama.

Ostavi komentar

Svi komentari moraju biti odobreni od strane administratora pre objave.